Image

Sotkamon kunta

Tietoa sotkamosta

Sotkamo on Pohjois-Suomen kunta, joka sijaitsee Kainuun maakunnan eteläosassa. Kunnassa asuu 10 401 ihmistä[5] ja sen pinta-ala on 2 951,86 km², josta 302,65 km² on vesistöjä. Väestötiheys on 3,93 asukasta/km².

Sotkamossa on kaksi taajamaa, kirkonkylä ja Vuokatti, jotka sijaitsevat noin kuuden kilometrin päässä toisistaan. Sotkamon naapurikunnat ovat Kajaani, Kuhmo, Nurmes, Paltamo, Rautavaara, Ristijärvi, Sonkajärvi ja Valtimo.

Sotkamon tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Vuokatin vaarat ja Holiday Clubin omistama Katinkullan lomakeskus, Naapurinvaaran huvikeskus, luontopolut, Hiidenportin kansallispuisto sekä Hiukan hiekkarannat. Sotkamo on tunnettu myös pesäpallojoukkueestaan Sotkamon Jymystä.

Sotkamo valittiin 2000 Suomen luovimmaksi kunnaksi. Taloustutkimuksen vuonna 2008 julkaiseman tutkimuksen mukaan Sotkamo oli imagoltaan paras maan alle 20 000 asukkaan kunnista.

Kunnan palvelut

Kirjasto

Kirjasto

Kirjasto on arjen luksusta. Se on kohtauspaikka kaikenikäisille, tasa-arvoinen tiedonvälittäjä ja yhteinen olohuone. Kirjasto on mahdollisuuksien areena, jossa voi harrastaa kiireetöntä aarteenetsintää.

 

Lue lisää

Ulkoilu ja luonto

Ulkoilu ja luonto

Monipuoliset reitit ja liikunta-alueet tarjoavat mahdollisuuden virkistäytymiseen ja rentoutumiseen.

Lue lisää

Kultuurin nälkään

Kultuurin nälkään

Veistos Havukka-ahon ajattelija toivottaa sinut tervetulleeksi Hirvensaaressa, kirkonkylän tuntumassa. Tätä sekä muita Sotkamon kulttuuritarjontaa kuvastavat kirjallisuus, historia, luonto ja vahva kulttuuriperintö.

Lue lisää

Matkailuneuvonta

Sotkamo
Keskuskatu 3
88600 Sotkamo
Puh. 045 312 1016

Vuokatti
Ilkantie 8
88610 Vuokatti
Puh. (08) 619 410

sotkamovuokatti etaisyyskartta footeriin 2018