Image

Sotkamo ja Vuokatin aluetta ympäröi laajat vesistöalueet hiekkarantoineen ja oheispalveluineen. Majoitusalueiden välittömässä läheisyydessä on poikkeuksetta uimapaikka ihan kivenheiton päässä. Parhaimmat hiekkarannat alueella löydät Hiukan uimarannalta Sotkamon keskustan vierestä ja vastaavasti Vuokatista Särkiseltä Vuokatinhovin rannalta.

Image

Vuokatin uimahalli

Vuokatin uimahalli. Uimareiden ykköskohde Vuokatissa on Vuokattihalli. Sen uimahallissa kauhotaan viisirataisessa 25-metrisessä altaassa. Allasvalikoimaan kuuluvat myös vauva-allas ja monitoimiallas, johon voi laskea vesiliukumäkeä pitkin. Monitoimialtaassa on lisäksi rentouttavia vesihierontapisteitä. Lisätiedot: Vuokatin uimahalli

Osoite:
Opistontie 4, 88610 Vuokatti

Avoinna:
ma-pe klo 8-21
la klo 10-20
su klo 10-18

Image

Holiday Club Katinkulta

Holiday Club Katinkullan kylpylä. Katinkullan kylpylästä löytyy yli 20 erillistä allasta: ulkoallas, porealtaita, vastavirtoja, hierovia suihkuja, suihkulähde sekä tietenkin vesiliukumäki. Lekottele ja polski vaikka jokaisessa altaassa.


Tutustu tarkemmin: Holiday Club Katinkulta

Image

Pienet ja persoonalliset

Pienet ja persoonalliset uimarannat. Mitä jos yhdistäisit uimareissun ja maaseutumatkailun? Ajaessasi kohti kylän rantoja näet samalla kauneinta ja “aitoa” Sotkamoa.

Lisätietoja muista rannoista Uimaan.fi -palvelusta

Image

Hiukan hiekkaranta

Hiukan hiekkaranta jota Kainuun Rivieraksikin kutsutaan on pitkä ja matalarantainen helmi Sotkamon keskustan kupeessa. Hiukan rannalla pukeutumiskopit, kahvila, uimavalvonta, kolme kappaletta beach volley -kenttiä, tenniskenttä ja paljon muuta toimintaa. Hiukasta lähtee myös läheiseen kangasmaastoon lenkkeilypolkuja, sekä talvisin hiihtolatuja.

Osoite:
Tervatie 1, 88600 Sotkamo

Image

Vuokatti Beach

Katinkullan ranta on yksi hienoimmista ranta-alueista Vuokatissa. Näkymä Katinkullan hienoilta hiekoilta avautuu Jäätiönlampeen, Jäätiönlahteen, jotka ovat osa Nuasjärveä. Taustalla näet Vuokatinvaaran ja Vuokatinrinteet sekä kolmentoista vaaran maiseman. Rannalta löydät kaiken tarpeellisen leikkipaikoista Frisbiegolf rataan tai vaikka koripallokenttään. Katinkullan satamama on myös Vuokatti Fishing -yrittäjän lähtösatama opastetuille kalastusretkille Nuakseen sekä pidemmillekkin retkille.

Osoite:
Katinkullantie, 88610 Vuokatti